Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Kinda Konstförening fyller 70 år

Kinda Konstförening bildades för 70 år sedan och den första utställningen hölls i Stjärneboskolan i Kisa i januari 1947. Händelsen uppmärksammades även i rikspressen och Dagens Nyheter konstaterar att Konstutställning blir succé i Kisa. I år firar föreningen sina 70 år med en jubileumsutställning på Rimforsa Strand. Vernissage är nu på fredag (24 mars) och utställningen visas fram till och med den 16 maj i år.

Föreningens har som mål att väcka och sprida intresset för bildande konst inom Kindabygden. Detta gör man dels genom att ordna utställningar företrädesvis av levande svenska konstnärers verk i Kinda kommun, dels genom att köpa in konstverk till årliga konstlotteriet för medlemmar.

I årets jubileumsutställning medverkar 21 medlemskonstnärer. Förutom utställningen har föreningen ett gediget program under året. Där finns bl a en utställning i Lokstallet i Kisa, en Kreativ dag på en hemlig plats, en Konstnärsresa och mycket annat spännande. Läs mer om föreningen och programmet på hemsidan.

Tillbaka

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia