Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Veckans arkiv

På Östergötlands Arkivförbunds hemsida har det startats en ny serie – Veckans arkiv. Varje vecka under året kommer ett arkiv att presenteras. Den som följer serien året ut kommer att lära känna 51 olika arkiv i Östergötland. Veckans arkiv hittar du redan på hemsidans förstasida. Längre in i hemsidan, under fliken Om oss, finns information om och kontaktuppgifter till alla 51 arkiven.

Först ut var Arkivet för UFO-forskning (Archives for the unexplained), som är världens största öppna arkiv för oförklarliga eller svårförklarade fenomen. Arkivet finns i Norrköping och arbetar bl a med att bygga upp en digital tidsskriftsdatabas. De arbetar både nationellt och internationellt med samlingar inom UFO-fenomen, paranormala fenomen och New Age.

Veckans arkiv den här veckan är Boxholms folkrörelsearkiv, som startade sin verksamhet i Boxholm 1987. Där finns ett rikt och skiftande material. Till en början var arkivet främst kopplat till arbetarrörelsen. I arkivet förvaras material från såväl aktiva föreningar som från nedlagda.

Tillbaka

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia