Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

För dig som pedagog

Besök Broar till historien

Som ansluten pedagog kan du:

Skapa nya teman, introduktioner eller lärarhandledningar som du delar med andra pedagoger.

Redigera upplagda planeringar och instruktioner för arbetsområden. Målet är att de ska vara användbara för många.

Skapa arbetsdokument som bara är synliga för dig och för eleven efter att den angivit sin unika arbetskod. Med koden kan eleven jobba med sitt arbete direkt på sajten. Om en kod skulle komma på villovägar kan läraren gå in och skapa en ny. När ett arbete publiceras slutar elevkoden att fungera. Inloggade pedagoger kan ändra i publicerade arbeten.

Ansluten pedagog har ansvar för sina inloggningsuppgifter. De tilldelade inloggningsuppgifterna är personliga.

Pedagogen kan välja att publicera sina elevers arbeten, som då blir tillgängligt för allmänheten. Om ett arbete publiceras är det pedagogen som äger ansvar. Detta gäller även eget upplagt material.

Pedagogen ansvarar för, i de fall det är brukligt, att ha alla tillstånd för att publicera elevens material. Det vill säga ha upplyst om PUL och att ha föräldrars godkännande med mera.

Innehåll får inte vara olämpligt i innehåll eller skyddat av upphovsrätt.

 

Registrera dig på broar till historien

 

Feedback, utvecklingsidéer och problemrapportering

Vill skicka oss användarfeedback, har idéer för fortsatt utveckling eller vill rapportera ett problem så använd mailadressen kulturarv@ostergotlandsmuseum.se. Ange ämnet Broartill historien och din region i Ämnesraden.

Tekniska krav

Sajten kräver internetuppkoppling och fungerar med webbläsaren Google Chrome, som måste vara installerad på din dator, surfplatta eller telefon. Du kan klicka på länken för att installera. Har du inte rättigheter att installera, kontakta din IT-ansvarige.

Vi ska se till att sajten och dess kod fungerar. Tillfälliga avbrott i drift kan emellertid uppstå vid utvecklingsarbete av sajten eller på grund av tredjepart, exempelvis webbhotell.

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia