Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Nyhetsarkiv

Ny bok om Sunds kyrkby ute

historien_om_en_by_-289x300.jpg

För ett litet tag sedan gavs en ny bok ut om den lilla byn Sund i södra Östergötland. I boken kan du läsa om allt från hur det var att gå i skolan på 40-talet i byn till hur en lastbil gick genom isen en gång. 

Backspegelföreläsningar om Finspång

finspång i backspegeln.png

I vår kommer en serie föreläsningar med temat Finspång i backspegeln att hållas. Föresläsningarna är ett samarbete mellan Finspång bibliotek, Folkuniversitetet och Östergötlandsmuseum

Nu finns vårens affisch för Kulturarvsdagen

kulturarvsdagen våren 2015

Vårens Kulturarvsdag är ungefär en månad bort. Här finns nu affischen med deltagarna. Sprid gärna den genom att klicka på länken och ladda ner filen och skicka till era kontakter. 

Förintelsens minnesdag

Camp_ArbeitMachtFrei.JPG

Tisdagen den 27 januari är det minnesdag för Förintelsen. Datumet är satt efter befrielsen av Auschwitz 27 januari 1945. Det uppmärksammas på olika håll i länet. Klicka på länken för att se vad som händer nära dig. 

Sök pengar från Westmans fond

ansökan bild.jpg

Vill du eller din organisation forska om fornminnen eller minnesmärken i Östergötland? Det finns pengar att söka!

Januarikonferens för Östergötlands hembygdsförbund

Östergötlands hembygdsförbund

Lördagen den 31 januari håller Östergötlands hembygdsförbund konferens. Platsen är Östergötlands museum. Klicka på länken nedan för att få mer information.

Kulturarvsdagen våren 2015

Kulturarvsdagen 2014 höst

Den nionde april 2015 infaller vårens Kulturarvsdag. Temat är "Gömt och glömt" och dagen hålls på Liljeholmens Folkhögskola i Rimforsa. Klicka på länken för anmälan och program. 

Film om Linköpings hamn

Hamnen kring sekelskiftet

Få Skulle idag förknippa Linköping med hamn och båttrafik. Ändå var Linköpings hamn en av de viktigaste insjöhamnarna i landet en gång i tiden. Linköpings stadsarkiv har gjort en ny film om denna bortglömda historia.

Släktforskarnas årsbok ute

Släktforskarnas årsbok2015.jpg

Nu finns Släktforskarnas årsbok 2015 ute. Här kan du läsa om olika tips på metoder, hur man söker i arkiv och mycket mer. 

Ta del av Linköpings historia digitalt

Linköpings kommun

På Linköpings kommuns hemsida kan man ta del av Linköpings historia digitalt. Kartor från 1600-1900-talet, adressböcker, stadsfullmäktiges protokoll, tidningar och mer.

Gå till första sidan Gå till föregående sida Sida:  3 10  11  12  13  14   … 20 Gå till nästa sida Gå till sista sidan

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia