Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Nyhetsarkiv

Film om Linköpings hamn

Hamnen kring sekelskiftet

Få Skulle idag förknippa Linköping med hamn och båttrafik. Ändå var Linköpings hamn en av de viktigaste insjöhamnarna i landet en gång i tiden. Linköpings stadsarkiv har gjort en ny film om denna bortglömda historia.

Släktforskarnas årsbok ute

Släktforskarnas årsbok2015.jpg

Nu finns Släktforskarnas årsbok 2015 ute. Här kan du läsa om olika tips på metoder, hur man söker i arkiv och mycket mer. 

Ta del av Linköpings historia digitalt

Linköpings kommun

På Linköpings kommuns hemsida kan man ta del av Linköpings historia digitalt. Kartor från 1600-1900-talet, adressböcker, stadsfullmäktiges protokoll, tidningar och mer.

Sök bland östgötska försäkringsbrev

nyhetsbild ÖLFA.jpeg

Östergötlands Arkivförbund arbetar för fullt med att registrera försäkringsbrev från Östgöta Brandstodsbolag. Det går att söka på fastighetsnamn, vem som tecknat försäkringen, årtal med mera. 

Ny bok om broderier

Ny bok om broderier

Den 6 december släpptes en ny bok om 50- och 60-talens sprudlande broderier. 

Digital Julkalender

julkalender 2014

Östergötlands musuem har en digital julkalender på sin hemsida. För varje dag kan du läsa om ett nytt spännande föremål.

Ny bok om familjen von Fersen

axel.jpg

Innan nyår publicerade historikern Göran Norrby en ny bok om familjen von Fersen. Familjen har starka kopplingar till Östergötland och framför allt till Löfstad slott.

Ny hemsida Östergötlands Arkivförbund

nyhetsbild ÖLFA.jpeg

Nu har Östergötlands Arkivförbund (ÖLFA) lanserat sin nya hemsida. Hitta information om deras verksamhet, sök i arkiven, läs om Arkivens dag och mycket mer!

Digital Storytelling

Logotyp Kulturarv Östergötland

Kulturarv Östergötland, Länsstyrelsen i Östergötland, Östergötlands museum och Värgårdsskolan i Kisa har deltagit i ett pilotprojekt om så kallat digital storytelling. Se hur ungdomar förädlar kulturarvet – digitalt!

Ny bok om Linköping ute

Linköping-södra-233x300.jpg

I boken "Linköping södra – Från landsbygd till stadsdel" kan du ta del av hundratals fotografier och många historier om stadens södra delar. 

Gå till första sidan Gå till föregående sida Sida:  3 10  11  12  13  14   … 20 Gå till nästa sida Gå till sista sidan

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia