Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Nyhetsarkiv

Nytt liv kring Rökstenen

Rökstenen.

Sveriges mest berömda runsten, Rökstenen, får nytt liv. I Röks Besökscentra satsas det för att skapa intressanta och roliga aktiviteter med utgångspunkt från stenen.

Östergötlands Vallongille

Logotyp för Östergötlands Vallongille.

Många i Östergötland hittar valloner bland sina förfäder och intresset för denna del av vår historia är stort. Östergötlands Vallongille verkar för att denna historia lyfts fram och utforskas.

Hembygdsföreningen i Askeby på nätet

Gärdsgårdsbygge i Askeby.

Askeby utanför Linköping är kanske mest känt för sitt kloster. Hembygdsförening har numera en egen hemsida på nätet. Man har nu börjat lägga ut dokument om den egna verksamheten.

Hembygdsföreningen Gamla Reijmyre

Bild från Rejmyre.

Föreningen som är verksam i Rejmyre driver även Glasmuseet i Rejmyre sedan år 1985 och har bland annat servisglas från mitten av 1800-talet fram till våra dagar. På hemsidan berättar man om glasmuseet, men också om verksamheten i övrigt.

Järnåldersboplats utanför Mjölby

En dekorerad benplatta.

Trakten kring Mjölby är rik på fornlämningar från alla tidsperioder. I Hulje gräver UV Öst just nu ut en gammal boplats. Bara 300 meter bort ligger Kungshögagravfältet som antagligen fungerat som boplatsens begravningsställe.

Historiska hantverk

Vångadräkt.

Anders Lindkvist i Norrköping har lagt ut en hemsida och blogg om historiska hantverk. Sidan innehåller historiska artiklar och blogginlägg om kläder, byggnader, mat med mera. Senaste diskussionen går kring hur man kan sy en Vångadräkt.

Gå till första sidan Gå till föregående sida Sida:  3036  37  38  39  

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia