Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Bilder

Här nedan har vi listat bilddatabaser.
Klicka på rubriken och forska vidare.

Bygdeband

Bygdeband är Sveriges hembygdsförbunds databas för medlemföreningarnas dokumentation av sin hembygd. Personer, platser, dokument och bilder finns att söka i Bygdeband.

Föremålsbild

Föremålsdatabas från Statens Historiska Museum. Där kan man söka bilder på de föremål som finns i deras arkiv genom att välja bl.a. landskap och socken. En sökning på Östergötland ger omkring 3 000 träffar.
© Historiska museet

Kindabild

Material från flera fotografers yrkesliv, från 1800-talets slut till 1900-talets senare hälft. Fotografierna är i huvudsak porträtt, men samlingen innehåller även bilder från arbetslivet och olika händelser i Kinda med omnejd samt landskapsbilder.
© Kisa-Västra Eneby Hembygdsförening

Kulturmiljöbild

är Riksantikvarieämbetets bilddatabas med digitaliserade bilder på kulturmiljöer från hela landet. Här kan du söka efter intressanta och spännande byggnader, fornminnen, världsarv, städer, industriminnen och bilder på en mängd andra kulturmiljöer.
© Riksantikvarieämbetet

Motala Industrimuseums Bildarkiv

Motala industrimuseum har lagt ut över 11 000 fotografier i en egen databas på nätet. Du kan själv söka i det fantastiska bildmaterialet och ana Motala verkstads breda produktion genom åren.
© Motala industrimuseum

Suecia antiqua et hodierna

Detta bildverk har digitaliserats och katalogiserats, bild för bild, för att alla ska kunna titta på det direkt. Verket är även sökbart via KB:s online-katalog Regina och LIBRIS webbsök. Man får 30 träffar på sökordet Östergötland.
© Kungliga biblioteket

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia