Kulturarv Östergötland
Kulturarv Östergötland

Samsök

Här nedan har vi listat databaser som söker information från flera databaser samtidigt, så kallad samsökning.
Klicka på rubriken och forska vidare.

DigitaltMuseum

Ett tjugotal museer visar sina samlingar i en gemensam databas på nätet. Över en miljon objekt och ett tiotal utställningar är på detta sätt tillgängliga för alla ute i landet.

Götabibliotekens samsök

För dig som är lokalhistoriskt intresserad: Gå direkt in i götabibliotekens kataloger och sök efter det som du är ute efter. Götabiblioteken är ett samarbete mellan de tretton östgötakommunerna och Tranås. Du kan söka efter alla medier; böcker, ljudböcker, talböcker, cd-skivor, noter, språkkurser, tidskrifter och filmer.
© Götabiblioteken.se

Historiska museets samlingar

Under rubriken "Sök i samlingarna" kan man söka bland hundratusentals fyndplatsposter och tiotusentals bilder. En veritabel skatt för bland annat alla arkeologiskt intresserade, inte minst från Östergötland.
© Historiska museet

Kringla

I Kringla kan du söka i flera av Sveriges museers och arkivs samlingar. Här hittar du information om fornlämningar, byggnadsminnen, kyrkor, föremål och fotografier.
© Riksantikvarieämbetet

Sondera

En samsöksfunktion på Internet där du samtidigt söker i bibliotekskatalogen LIBRIS, den nationella arkivdatabasen NAD och SMDB:s svenska mediedatabas.
© Kungliga biblioteket, Riksarkivet

Kulturarv Östergötland
Tfn:
013-23-03 91 
E-post: kulturarv@ostergotlandsmuseum.se

Producerat av Teknomedia